Viktória és Krisztián 2013. június 22.

Megtervezett spontaneitás.

Ha azt a feladatot kapnánk újdonsült feleségemmel, hogy a legkevesebb szóval foglaljuk össze, mi volt az, amit előzetesen reméltünk „egy” ceremóniamestertől az esküvőnkkel kapcsolatban, illetve mit emelnénk ki utólag mindabból, ami megvalósult, akkor ezt a két szót mondanánk. Reméljük, mindenki elhiszi nekünk, hogy a fenti tőmondat „ellentmondásossága” tényleg csak látszólagos; a mi esküvőnk legalábbis nagyban emiatt sikerült úgy, hogy az azóta eltelt napokban nem azon gondolkoztunk, mit kellett volna másképp csinálnunk, hanem azon, hogy alig hisszük el, mennyire jól „sült el” minden.

Az előzetes elvárások és a már megtörtént esemény között azonban volt egy nagyon fontos momentum: amikor az „egy” ceremóniamesterből „a” ceremóniamester lett. Az élet egyik szépsége az a hallatlan nagy szabadság, hogy mindenki eldöntheti, neki mi a fontos. Nos, nekünk fontos volt, hogy az esküvőnkön álljon mellettünk egy olyan ember, aki a házasságkötésünk felett érzett boldogságunkat és azt az őszinte jó szándékunkat, hogy mindezt életünk fontos szereplőivel meg tudjuk ünnepelni, képes egy olyan eseménnyé formálni, amelyben nemcsak a jó szándék van jelen, hanem valóban örömünket leljük benne mindannyian.

Az ember lánya és fia ideális esetben (főszereplőként) nem halmoz fel olyan „tudást”, amire alapozva ki jelenthetnék: tökéletes biztonsággal fogják tudni önerőből is, mi fán terem egy jó esküvő. Ezért ültünk le beszélgetni egyet Balázzsal, akinek sokadik ránézésre sem áll jól még csak a szeme se, leplezni hiába is próbálná. Túl azon, hogy öt mondattal meggyőzött minket, vakon rábízhatjuk magunkat, ez volt a másik szempont, amivel befutott nálunk. A megtervezett spontaneitás című történet pedig kezdetét vette azokkal a találkozókkal, ahol „Viki és Krisztián esküvője” végül testet és lelket öltött. Egyrészről kaptunk egy minden részletre és lehetőségekre kiterjedő vázszerkezetet, amit aztán hallatlan empátiával és odafigyeléssel közösen feltöltöttük úgy, ahogy nekünk volt jó. Vagy úgy, hogy Balázs elmagyarázta nekünk, hogy miért lenne jó inkább amúgy.

Történetünk lényege pedig az lett, hogy házasságkötésünk napján már mindent tudtunk. Annyit legalábbis mindenképp, hogy az egész nap felejthetetlen lesz, mert betáraztuk magunknak Balázst (és csodás segítőjét, Erikát, akivel kapcsolatban élnénk a gyanúperrel, hogy vagy hármas iker, vagy képes kilépni a testéből és egyszerre több helyen lenni), így tudtuk, hogy minden helyzetre nálunk lesz a megoldás. Egy percig sem féltünk attól, hogy lesz-e időnk átérni a polgári szertartásról a templomba. Nem aggódtunk azon, hogy a vacsorára visszaérünk-e. Nem problémáztunk azon sem, hogy vajon akar-e a násznép táncolni. Vagy hogy érzik-e majd, azt akartuk, hogy ők is tényleges részei legyenek ennek az egésznek. Mert azzá lettek, amit az a minden elképzelést felülmúló szeretetözön is példáz, ami a vendégek visszajelzéseiből érkezik azóta is.

Miképp csinálta? Fogalmunk nincs, de mindenképp megéri kipróbálni.

Hogy is mondaná Balázs? Like? Like! Köszönünk mindent! 🙂

Cégadatok
MCA CEREMÓNIAMESTER Bt.
2045 Törökbálint, Szérűskert u. 3.
Adószám: 26647373-1-13
Bankszámlaszám: 10700574-71299468-51100005 (CIB Bank Zrt.)
Kisadózó
Tárhely szolgáltató adatai

Üzemeltető: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.
Bankszámlaszám: 10702215-48381002-51100005 (CIB Bank Zrt.)
Cégjegyzékszám: 01-09-909968
Adószám: 14571332-2-42