Entertainer. Vagyok.

Ceremóniamester lettél hirtelen? Nagyanyám meg salakmotorozik… 

Minden esetben örömmel látom, hogy új kollégák jelennek meg a piacon, ezzel is színesítve a ceremóniamester palettát. Egyszer el kell kezdeni, elkezdtem én is, te is, ő is. Az ifjú padavanok mit látnak? A ceremóniamester eljön az esküvőre, elmond egy-két mondatot és hazamegy. Ja??? Ennyi csak, hogy ceremóniamester legyek? Felteszi ezt a kérdést magának a vendég, a zenész, bárki. Itt jön a probléma, hogy nem találkozott IGAZI ceremóniamesterrel. De hogy jövök én ahhoz, hogy bárkinek megmondjam, ő nem az. Csak.

Itt a kezdés és a hozzá tartozó iszonyat nagy, kamu körítés a probléma.

Ha alázatosan kezdenéd el ezt az egész szakmát, nem félnél kérdezni, tapasztalatot gyűjteni. Nézz most magadba, mennyi esküvőn vagy túl? Életformádnak tekinted? Sokfelé jártál az országban? Mennyi az önerő, amit beletettél? Gyűjtöttél pozitív és NEGATÍV tapasztalatot is? Őszintén megmondod a megrendelőnek, hogy mióta csinálod?

A számok.

Elmondom neked a tutit. Ha két-vagy három éve csinálod, körülbelül lehet – most jó fej leszek – 60 esküvőd. Rutinosnak érzed magad, hiszen annyi esküvőt láttál. Ó igen és pózolni nagyon tudsz. Mondjuk ezt nem értem, elsőnek ezt tanuljátok meg?

10 évvel a hátam mögött, még most is tapasztalok új dolgokat, figyelem a változásokat, változok. Kiteszel nyelvnyújtogatós képet. Mondjuk ezt nem értem, másodiknak ezt tanuljátok meg?

Ha csak egyszer máshová sodor az élet egy esküvőre – a kis komfortzónádon kívül – ahol nem elég jó fejnek lenni, hanem igenis kőkeményen DOLGOZNI kell, ott senki nem ment meg a bukástól. Ott meg fog enni a rutinos vendéglátós, az ezer esküvőt látott zenész, a szigorú nagybácsi. És haza is küld, ismerős?

Entertainer

 

 

 

 

 

 

Tisztellek.

Ha ebbe a szakmába belevágsz, akár kezdőként, akár más műfajból jöttél át. Csak legyél őszinte, ne a világot akard megváltani. Tanulj, fejlődj.

Amitől seppukut követnék el:

– a ceremóniamester a háttérből irányít. Kit? Mindenki tudja a dolgát. Tényleg megmondod másoknak mit csináljanak? Nem inkább információval kellene őket ellátnod, segítve a munkájukat?

– nem megyek vidékre. Mert? Miért is? De nagy király vagy! Képzeld, vidéken is van szállás és fürdési lehetőség. Sőt, ott is van a sajtburgerben sajt.

– rövid ujjú ing és/vagy mellény. Ez most komoly? Ugye nem kell megmagyaráznom… bónusz: ezekhez plusz nyakkendőtű…

– hajnali egykor hazamegyek. Fotós vagy talán? Vége a bulinak? 8 órára szerződtél? A teremfőnök vagy a főpincér buliztat? Hülye vagy, komolyan.

Most akkor ki is vagy? 

Nem beszélek folyamatosan az esküvőn, a jelenlétem folyamatos, második házigazda vagyok, (ezt nem kell megmagyaráznom, hogy hogyan működik, ugye?) tolom a bulit, mert KELL az élmény mindenkinek az esküvőn. Még nekem is. Azt meg hagyjuk, hogy megcsináltál egy játékot – például a MR. és MRS.-t – és akkor le is tudtad az egész esküvőt. Tolod a bulit? Szórakoztatsz folyamatosan úgy, hogy nem vagy bohóc?  Magadra ismertél? Nem? Tudtam…

Ceremóniamester vagy ceremóniamester?

Most már egyik sem. ENTERTAINER. Mondjuk a szakma sem tudja, hogy van különbség ceremóniamester és ceremóniamester között is, akkor ezt a pároktól miért is várnánk el? Miért vagyok entertainer tegnaptól? Csak. Mert nem akarom, hogy veled egy kalap alá vegyenek és nekem ez így jó. Hidd el, ügyes vagyok, a párok, a megrendelő és a szakma is megérti majd…

Entertainer

 

 

 

 

 

 

 

Cégadatok
MCA CEREMÓNIAMESTER Bt.
2045 Törökbálint, Szérűskert u. 3.
Adószám: 26647373-1-13
Bankszámlaszám: 10700574-71299468-51100005 (CIB Bank Zrt.)
Kisadózó
Tárhely szolgáltató adatai

Üzemeltető: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.
Bankszámlaszám: 10702215-48381002-51100005 (CIB Bank Zrt.)
Cégjegyzékszám: 01-09-909968
Adószám: 14571332-2-42