Vendég vagy. Esküvőn fotózol?

Ne tedd, jobb ha rábízod egy profira, hiszen előtted már megtette ezt a lépést a menyasszony és a vőlegény.

Hidd el, a legjobbat választották azért, hogy a nagy napjukat profi szakember fotózza végig.

A profi fotós, a lehető legjobban felkészül a párból, baráti kapcsolatot alakít ki, hogy minél jobb fotók készüljenek. Miért is? Fontos az intimitás, a bensőség, az érzések.

Őszintén mondom: csodálom a fotósokat, mert olyan dolgokat látnak/vesznek észre, amit én nem. És te sem.

Azt a bizonyos „Úristen de gyönyörű ez a fotó”-t soha nem tudod elkészíteni, mert nem vagy fotós, de ha abban a pillanatban elé állsz, esetleg még arrébb is lököd, szó szerint megölted azt a pillanatot.

A templomi/polgári bevonulás alkalmával ne hajolj ki a padsorokból fotózni, mert a képen te leszel rajta, nem pedig a lényegi szereplők. Elárulok egy titkot, rólad is készül majd kép, nem is veszed észre, de ha szeretnéd megkérheted őt, hogy külön csináljon rólad. De csak szépen: kérlek, légyszíves, stb. Az esküvői fotós, nem disco fotós, csettintgetéssel főleg nem érsz semmit.

Ne fényképezz, kapcsold ki a mobilodat, legyél inkább az a személy, aki az esküvőn jól érzi magát, vagy legalábbis próbáld meg, hiszen a menyasszony/vőlegény erre törekedett már hónapokkal előtte, a szervezés alatt is.

Azt pedig felesleges túlragozni, hogy mutogatod a fotósnak, hogy neked milyen géped van. Attól még te nem vagy fotós, mert lekattintottál egy mezei hörcsögöt, vagy ügyes szelfit csinálsz. A fotóst semmilyen szinten nem érdekli, de mivel intelligens végighallgat. Vagy nem hallgat végig és azért intelligens.

Mit tudsz tenni? Egyszerű a recept: érezd magad nagyon-nagyon jól az esküvőn. A végeredményt – igaz később – látni fogod.

Lájkokat ezért felesleges gyűjteni, főleg, ha nem a te esküvődről van szó.

Remélem hamarosan találkozunk, addig is ölel Titeket:

Balázs

 

ceremóniamester

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Fotó: www.szalaymona.hu
 
Cégadatok
Menyhárt Balázs E. V.
Székhely: 2045 Törökbálint, Szérűskert u. 3.
Adószám: 59443456-1-33
Nyilvántartási szám: 57478775
Bankszámlaszám: 10700574-73759171-51100005 (CIB Bank Zrt.)
Tárhely szolgáltató adatai

Üzemeltető: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.
Bankszámlaszám: 10702215-48381002-51100005 (CIB Bank Zrt.)
Cégjegyzékszám: 01-09-909968
Adószám: 14571332-2-42